Home » Genres » Spanning/Avontuur » - Jules Verne "20.000 mijlen onder zee"

Jules Verne

"20.000 mijlen onder zee"

 

Uit: 1870
Leeftijd: 10-12
ISBN13: 9789076268651
Gemiddelde verkoopprijs: € 16,95
Thema's: Reizen, duikboten, spanning, avontuur

filmfragment


Recensie

Jules Verne (1828 - 1905) was een visionair, die in de 19e eeuw zijn tijd ver vooruit was. In zijn literaire werken beschreef hij wetenschappelijke en technologische ontwikkelingen, zoals de onderzeeboot en de ruimtevaart, die decennia later pas werkelijkheid werden. Voorliggend boek is een uitgave speciaal voor de jeugd. De wereldzeeen worden geteisterd door een onbekend gedrocht. Hoewel de oorspronkelijke versie bewerkt is heeft het verhaal daar niet onder geleden. Het boek is ingedeeld in korte hoofdstukjes en is makkelijk te lezen. Daarnaast staan er vele tekeningen in die goed bij het verhaal passen en waardoor je niet alles hoeft te bedenken en die bovendien de sfeer perfect weergeven. Je kunt in het boek ook nog lezen over de echte Jules Verne. Prachtig en vooral goed om te bedenken dat dit boek dus geschreven is ver voordat de eerste duikboten te water gingen!! Halewijn Morenc

Samenvatting

De oceanen worden geteisterd door een verschrikkelijk monster dat tegen zonsondergang plotseling opduikt en zich te goed doet aan de schepen en hun bemanning. Een goede reden voor de bekende diepzeegeleerde professor Aronnax om op zoek te gaan naar dit geheimzinnige en kwaadaardige dier. Samen met zijn helper Conseil stapt hij aan boord bij zeeman Ned Land. Maar al snel wordt hun boot tot zinken gebracht door het monster. Dan ontdekken Arronnax en zijn mannen de bron van het kwaad: een fanatieke geleerde met een mysterieuze duikboot. Maar dat is niet alles; ze krijgen ook te maken met kannibalen, oorlogsschepen en angstaanjagend grote inktvissen! 

Wil je eens kijken wat Jules Verne nog meer heeft uitgevonden? Kijk eens op de website van het Jules Verne museum in Nantes.