Home » Genres » Hier en nu » - Wallis de Vries "Fout"

Wallis de Vries

"Fout"

 

 

Uit: 2008
Leeftijd: vanaf 12 jaar
ISBN13: 9789044321807
Gemiddelde verkoopprijs: € 11,95
Thema's: Ontvoering

 Boekverslag filmpje


Recensie

Het zal je maar gebeuren, dat je na een feestje niet meer thuis komt. Je bent ontvoerd, maar door wie? Je bent wanhopig en je probeert om te ontsnappen. Maar tevergeefs. Terwijl de tijd doortikt, herinner je je langzaam weer flarden. Weet Sophia uiteindelijk wie haar heeft ontvoerd? Kan ze dit overleven? En welke rol speelt Damian, haar nieuwe vriend? Ze heeft slechts één dag om achter de waarheid te komen.
Sophia komt terecht in een ware nachtmerrie, eerst denkt ze nog dat het een droom is maar als ze de pijn en kou echt voelen dringt de ijzige waarheid tot haar door. Ze heeft haar uitgaansoutfit aan, dus ze had een feestje gisteravond. Op deze manier probeert Sophia erachter te komen wat er is gebeurd. Langzaamaan vallen de puzzelstukjes in elkaar, maar zal ze het redden?
Het verhaal neemt je mee in het heden en het verleden. Je leert Sophia en haar vriendinnen kennen door middel van flashbacks van Sophia, ze wil weten wie dit haar heeft aangedaan. Haar vriend Damian lijkt geen goede jongen maar is dat ook zo? Ze was zo verliefd op hem maar waarom knaagt dat rare gevoel dan aan haar? Karel Spitsbaard


Samenvatting

Stel je voor: je wordt wakker en merkt dat je bent vastgebonden aan een boom. Je hebt geen idee waar je bent. Het is koud, regenachtig en in de wijde omtrek is geen mens te bekennen. Bij je voeten ontdek je een briefje met de tekst: Dit is je verdiende loon. Vanavond ben je dood. Het overkomt de zestienjarige Sophia en ze probeert wanhopig om te ontsnappen. Tevergeefs. Terwijl de tijd doortikt, herinnert ze zich langzaam weer flarden. Weet Sophia uiteindelijk wie haar heeft ontvoerd? Kan ze dit overleven?