Home » Genres » Detective » - Anthony Horowitz "De jongen die te veel wist"

Anthony Horowitz

"De jongen die te veel wist"Uit: 2002
Leeftijd: 10-12 jaar
ISBN13: 9789050163620
Gemiddelde verkoopprijs: € 15,95
Thema's: Detective, broederschap.

Zelfgemaakt filmpje voor een boekbespreking  (misschien een leuk idee!)


Recensie

Het boek is een hele leuke beschrijving van 2 broertjes, waarvan de oudste op sleeptouw wordt genomen door de jongste. De jongste is de jongen die te veel wist, in ieder geval een stuk meer dan zijn broer. De onnozelheid van Tim staat recht tegenover de veel slimmere Nick. Dit levert bijzonder humoristische opmerkingen op, die tegen het einde van het verhaal een stuk minder voorkomen. Hoewel Nick Tim meestal een beetje voor gek lijkt te houden, blijken de broers een zeer sterke band te hebben, wat uit het einde van het verhaal blijkt. 
Het verhaal is zeker iets voor de wat jongere adolescent. 

Tot slot kun je zeggen over dit boek dat het een leuke, goed te volgen detective is, die vooral door lezers jonger dan 14 jaar enorm gewaardeerd zal worden. Halewijn Morenc

Samenvatting


“Tim Diamant.... Dat waren de laatste woorden die Jack McGuffin van zijn leven te lezen kreeg.”Zo begint het wervelendeavontuur van de Engelse broertjes Diamant. Zij wonen in Engeland. Er is Tim, de eigenaar van een detectivebureau, maar verre van een detective en er is Nick, Tims jongere broertje.  Nick is feitelijk de 14-jarige detective.  De broertjes belanden in een verhaal dat gaat over de zoektocht naar een moordenaar. Tijdens deze zoektocht komen de jongens 2 keer in een cel terecht, ontmoeten de baas van MI6, de Britse geheime dienst, belanden ze in Amsterdam en Flevoland en ontmoeten in deze zoektocht verscheidene personen die allemaal met de moordenaar te maken hebben.