Home » Genres

Genres

Kies hierboven jouw gewenste genre en de daarbij behorende boeken!

JEUGDLITERATUUR VOOR JOU!

Hier en nu                      Sciencefiction                Historie                       Oorlog                     Andere culturen  

     

Detective                       Fantasy                       Griezel                  Spanning/avontuur          Gedichten

 

 

Jeugdliteratuur (of adolescentenliteratuur) is de literatuur of gewoon het goede jeugdboek dat precies tussen het kinderboek en het boek voor volwassenen valt.

Kenmerkend voor de deze categorie boeken en literatuur is dat de hoofdpersonen in de boeken ofwel van een jeugdige leeftijd zijn of het gaat over thema's die een belangrijke rol in het leven van de adolescent spelen, denk daarbij aan seks, drugs, je ouders enz.. Een jeugdboek heeft niet per se een thema uit het werkelijke leven van de jeugd. Er zijn duizenden boeken geschreven die er vooral voor kunnen zorgen dat je even weg kunt vluchten uit die werkelijkheid. Ook zijn er boeken die je erg veel kunnen leren over van alles dat zich in de wereld afspeelt. De jeugdboeken of -literatuur is daarmee een echte opstap naar de boeken voor volwassenen. Je herkent jezelf er waarschijnlijk erg goed in.

In ieder geval bevatten de meeste boeken op deze site veel spanning of geven je een beeld van hoe mensen vroeger leefden, hoe mensen in de oorlog leefden. Sommigen geven adviezen over hoe je met je ouders moet omgaan, maar ook hoe je met pesten of verliefdheid om kunt gaan.

Kortom, je vindt hier vanalles. Maar het mooiste zou zijn als je het ook echt gaat lezen, want de wereld die je dan betreedt, zal je voorgoed veranderen!!!

Dus neem een kijkje!

Veel plezier! 

PS. Meer van Loesje uitspraken zien? Klik op de afbeelding.