Home » Genres » Hier en nu » - Carry Slee "Afblijven"

Carry Slee

"Afblijven"

 

Uit:1998 
Leeftijd: vanaf 13 jaar
ISBN13: 9789049924089
Gemiddelde verkoopprijs: € 11,95
Thema's: drugs, vertrouwen, vriendschap, dansen, verliefdheid

 filmfragment


Recensie:

Nog een boek over drugs! Heb jij er alles voor over om je doel te bereiken? Wat doe je als je vrienden je proberen te helpen? In dit boek loopt het experimenteren met drugs echt fout af. Je kunt er niet meer mee stoppen en je verliest zelfs al je talenten door het gebruik van drugs. Gelukkig zijn er altijd vrienden, die je blijven steunen door dik en dun. Heb jij ook goede vrienden, die onaardige dingen tegen je zeggen? Misschien moet je eens goed naar hun goede adviezen luisteren. Karel Spitsbaard

 

Samenvatting:

Het verhaal gaat over Melissa, een heel gewoon meisje, dat erg graag wil dansen in een clip, om zo beroemd te worden. Ze danst al een tijdje hiphop, maar dat mogen haar ouders niet weten, die denken dat ze op klassiek ballet zit en dat dat is waar ze altijd voor betalen. Haar beste vriend is Jordi, een ijverige jongen die graag archeoloog wil worden. Als Melissa mag meedoen aan een videoclip is ze enorm blij, maar wordt daar ook zo onzeker van. Jim, een op het eerste gezicht onschuldige jongen, biedt haar XTC aan en ze neemt het aan. Op het eerste gezicht neemt ze het aan, omdat ze dan haar onzekerheid tijdens de opnames van de videoclip kan verbergen. Ze wordt er losser van.

Melissa wordt aangenomen voor de clip en begint verliefd te worden op Jim. Jim biedt haar steeds vaker drugs aan en Melissa raakt verslaafd. Jordi en haar andere vrienden proberen haar te redden van het pad dat ze langzaam opgaat. Na een hele hoop problemen thuis loopt Melissa weg. Een grote zoektocht wordt gestart en na een hele tijd belt Melissa Jordi op. Net als Jordi haar vraagt waar ze zit, wordt de verbinding verbroken. Dan ziet Jordi posters van een houseparty. Hij weet dan ineens waar hij Melissa kan vinden. Hij besluit bij de houseparty te gaan kijken. Er zijn een heleboel ambulances en in een van die ambulances ziet hij Melissa liggen. Ze wordt met spoed naar het ziekenhuis gebracht vanwege de verkeerde XTC. Als Melissa weer bij komt krijgt ze ruzie met Jordi, omdat hij wil dat ze Jim aangeeft bij de politie. Wanneer Jordi Jim tegenkomt tijdens zijn werk bij de wasserette verzint hij een list om hem opgepakt te krijgen. De ruzie tussen Jordi en Melissa wordt uiteindelijk bijgelegd met een kus.