Home » Genres » Hier en nu » - Lieneke Dijkzeul "Kortsluiting"

Lieneke Dijkzeul

"Kortsluiting"

 

 

Uit: 1996
Leeftijd: vanaf 13 jaar
ISBN13: 9789056370268
Gemiddelde verkoopprijs: € 14,95
Thema's: vriendschap, verliefdheid, angst, pleeggezin, ouders
Recensie

Als het thuis niet goed gaat, dan kun je toch beter even in een pleeggezin wonen. Die mensen zorgen graag voor je en dan heb je geen problemen. Niet helemaal!! Je mist je moeder en je weet niet waar ze is. Je moet heel erg wennen aan die ‘nieuwe’ ouders en zusje en broertje, die niets van je begrijpen.  Wat er in je om gaat, liefde en verdriet, dat ziet niemand. In Kortsluiting gaat het dan ook goed fout. Is er nog een goed eind? Karel Spitsbaard

Samenvatting

Daniel wordt opgenomen in een pleeggezin. Hij moet nog even wennen, maar dat went snel. Hij schrijft ook brieven aan zijn moeder. Alles gaat eigenlijk helemaal goed, hij zit in het schoolvoetbal team en begint het steeds beter met Marieke (zijn pleegzus) te vinden. Maar dan gaan het fout.

Daniel komt erachter dat Marieke zijn brieven aan zijn moeder leest en slaat door. Hij loopt weg. Hij moet ergens zien te overnachten en komt terecht in een huis van twee oude dames. Daar verblijft hij een aantal dagen zonder dat de twee vrouwen het merken. Na zijn verblijf gaat hij langs bij de ex van zijn moeder om zo te weten te komen waar zijn moeder is. Hij krijgt te horen dat zijn moeder in het buitenland is. Het wordt hem allemaal te veel. Hij belt zijn pleegouders op om te vragen of ze hem wilden komen ophalen. Gelukkig deden ze dat.