Home » E-books

E-books

 

Gratis online lezen?

Dat kan!! Met je bibliotheekkaart kun je uit 130 titels kiezen! 

Een voorbeeld van het E-book 'Achter de Rode zon'. De eerste 10 pagina's van een boek over de VOC in Japan! Spannend en historisch!

  

Het streamen van e-books is mogelijk bij jouw bibliotheek. Het is te vergelijken met het bekijken van een filmpje op YouTube of het beluisteren van muziek via Spotify. Bibliotheekleden loggen in op de website van de Public Library Online en kunnen vervolgens online boeken lezen.

Downloaden niet nodig

Bij streaming is het niet nodig om het boek te downloaden en op te slaan op een op een e-reader, smartphone of tablet. Wel is het belangrijk dat het apparaat met internet verbonden is en Flash ondersteunt. De streaming e-books kunnen dus niet op de iPhone of iPad worden gelezen, omdat die geen Flash ondersteunen. We verwachten dat het platform na de zomer wel beschikbaar is voor deze apparaten.

Aanbod

Het aanbod streaming e-books omvat ruim 130 titels, waarvan zo’n 40 Engelse titels en 13 Arabische titels. En er komen voortdurend nieuwe boeken bij.  

Recent toegevoegd

Voor alle mensen die geen genoeg kunnen krijgen van het EK en/of belezen uit de hoek willen komen nu het bijna alleen maar over voetbal gaat, hebben we 'Euro 2012 kleurt Oranje' aan de streaming e-books toegevoegd. Dit boek kijkt terug op vorige edities van het EK, laat oud-internationals aan het woord en laat verschillende EK-gerelateerde onderwerpen aan bod komen, van verkeerde wissels tot Oranjecampings.

Direct inloggen en lezen

Als bibliotheeklid kun je direct inloggen, het aanbod bekijken en beginnen met lezen! Klik op onderstaande link en volg de stappen. Log in met je bibliotheekpas. Je krijgt een beveiligingswaarschuwing te zien, klik op‘doorgaan’ of ‘verstuur’. Daarna kun je de boekenplankjes bekijken, de boeken aanklikken en beginnen met lezen!

Klik hier om naar de streaming e-books te gaan!

Ben je geen bibliotheeklid?

Klik dan op deze link voor een eerste indruk!