Home » Genres » Hier en nu » - Carry Slee "100% Timboektoe"

Carry Slee

"100% Timboektoe"

 

 

Uit: 
Leeftijd: vanaf 13 jaar
ISBN13: 9789049922351
Gemiddelde verkoopprijs: € 13,95
Thema's: vriendschap, verliefdheid, verantwoordelijkheid, vakantieliefde, homofilie

Voorleeswedstrijd 

 

 
Recensie:

Ben jij wel een naar een camping gegaan in het buitenland. Misschien heb je wel dezelfde dingen beleefd als de vrienden die elkaar weer op de Camping Timboektoe tegenkomen. Er speelt zich hier echt een hoop af. Ben jij wel eens verliefd geweest op iemand op vakantie? Leuke dingen organiseren met elkaar tot diep in de nacht, lijkt je dat wat of zit je liever met een goed boek op het strand. Neem dan dit boek in je handen. Karel Spitsbaard

Samenvatting:

Isa en Kars verhuizen met hun ouders naar Frankrijk, die vertellen dat ze een camping willen beginnen in Frankrijk. Isa is verliefd op Justin. De stoere Kars ziet zijn vriendschap met Romeo en Stef alleen nog maar via internet.

Bij aankomst in Frankrijk zien Isa en Kars de plannen van hun ouders helemaal niet meer zitten wanneer blijkt dat de camping compleet vanaf de grond moet worden opgebouwd. In de tussentijd raken de pubers bevriend met Jules, die samen met zijn alcoholistische vader Jean in Frankrijk woont en op de vorige camping reeds zijn steentje heeft bijgedragen. Jules vindt vooral steun in de zorg voor zijn trouwe viervoeter Frodo, waar zijn moeder vorig jaar is overleden en zijn vader sindsdien liever naar de fles grijpt dan voor hem zorgt. Met de camping Timboektoe in aanbouw strijdt Jules ondertussen met een vader die tastbare herinneringen aan zijn moeder verkoopt aan de duivel of verliest door een ongeluk met diens vrouw en kinderen, waarvan Isa en passante Arlette getuige zijn. De mooie Nona gaat reeds jaren op vakantie naar dezelfde camping, maar haar ouders maken dit jaar veel ruzie met elkaar. De camping mag dan wel van eigenaar zijn veranderd, voor het meisje betekent de vakantie wel een weerzien met Jules, op wie ze na jaren van vriendschap heimelijk verliefd is geworden. Isa en Jules krijgen echter een steeds hechtere band met elkaar, waarbij de jongen zijn aandacht voor Nona lijkt te verliezen.