Home » Genres » Hier en nu » - Mirjam Mous "Doorgeschoten"

Mirjam Mous

"Doorgeschoten"

 

 

Uit: 2004
Leeftijd: vanaf 13 jaar
ISBN13: 9789047515043
Gemiddelde verkoopprijs: € 14,95
Thema's: afwijzing, pesten, verliefdheid, agressie, moord
Recensie

Dit boek is echt goed geschreven. Je kunt meekijken in wat de hoofdpersonen denken. Hoe vreselijk het is om gepest te worden en hoe erg het is om afgewezen te worden. De meeste kinderen kunnen daar wel goed mee omgaan, maar anderen doen vreselijke dingen. Op het eind gebeurt iets verschrikkelijks, wat je je echt niet kan voorstellen. Het is toch echt gebeurd! Karel Spitsbaard

Samenvatting

Janna gaat haar laatste schooljaar bij haar oom en tante in de Verenigde Staten volgen. Ze komt bijzondere personen tegen, Eloy, de buurjongen van Janna's oom en tante. Hij draagt zwarte kleren en is dus heel erg anders dan zijn populaire broer kenneth, die in het footballteam van de school speelt en verkering heeft met Cassie. Cassies ouders zijn gescheiden en haar moeder is daarom heel erg depressief.

Janna wordt vrienden met Cassie en helpt haar veel. Ondertussen probeert ze ook tot Eloy door te dringen en ze worden vrienden. Eloy is verliefd op Janna en als ze een keer gaan bergklimmen probeert hij haar te zoenen. Janna is niet verliefd op Eloy en ze wijst hem af. Vanaf dan houdt Eloy afstand van Janna. Bud een jongen bij hem op school maakt graffiti op muren en als hij een keer gesnapt wordt, schuilt Bud bij Eloy in de tuin en Eloy helpt hem. Vanaf dat moment worden ze vrienden.

Bud heeft het ook erg moeilijk. Zijn moeder is van hun huis weggelopen toen Bud nog jong was, en zijn vader heeft helemaal geen tijd voor hem. Bud is kwaad op iedereen en hij wil ook graag iedereen die ooit wat tegen hem heeft gedaan neerknallen. Hij heeft ook wapens en hij begint Eloy te manipuleren, Ze gaan met wapens naar school en schieten iets van 20 mensen neer, waaronder veel vrienden van Janna en Cassie. Eloy schiet ook zijn broer Kenneth neer. Tenslotte plegen ze beiden zelfmoord.