Home » Genres » Fantasy » - J.K. Rowling "Harry Potter en de geheime kamer"

J.K. Rowling

"Harry Potter en de geheime kamer"

 

 

Uit: 1998
Leeftijd: vanaf 10 jaar
ISBN13: 9789061699774
Gemiddelde verkoopprijs: € 10,00
Thema's: tovenarij, vriendschap, avontuur, durf, fantasie, verantwoordelijkheid

filmfragment

Recensie:

Laat ik beginnen met te zeggen, dat je deel 1 van de Harry Potter serie niet gelezen hoeft te hebben om dit spannende verhaal te lezen.

De fantasiefiguur Harry Potter wordt zo goed door Rowling beschreven, dat je hem echt tot leven ziet komen. Met zijn brilletje en zijn litteken op zijn voorhoofd beleeft hij in dit boek samen met zijn hartsvrienden Ron Wemel en Hermelien een spannend verhaal van jewelste. Na een reeks onverklaarbare gebeurtenissen, waarbij mensen (Dreuzels) en tovernaars gevaar lopen om te verstenen, zit je op het puntje van je stoel. Je wil het super spannende slot uitlezen. Dwergen, vliegende auto’s , elven, reuzenspinnen en mega grote slangen nemen jou mee in Harry Potters zoektocht naar een geheime kamer, waar een strijd van leven op dood volgt.

Pak dit boek en het zal je niet teleurstellen! Karel Spitsbaard

 

 Samenvatting:

Op Zweinstein, de toverschool van Harry Potter, vinden aanvallen plaats. Mensen en ook dieren worden op mysterieuze wijze versteend. Niemand weet wie erachter zit. Wel is bekend dat dit 50 jaar geleden ook al eens gebeurd is en dat er destijds een dader gepakt is. De legende gaat dat er zich ergens binnen de school een Geheime Kamer bevindt. In deze kamer zou een monster wonen dat de aanvallen uitvoert.

Harry Potter vindt een dagboek, waarin staat dat iemand slechte dingen heeft gedaan. Die persoon kon net als Harry met slangen praten. Doordat Harry's medescholieren erachter komen dat Harry ook een zogenaamde Sisseltong is, wordt Harry in eerste instantie verdacht van de aanvallen. Harry en zijn vrienden willen weten waar de kamer zich bevindt en wie toch die aanvallen uitvoert. Hun hoofdverdachte is Draco Malfidus, en ze brouwen uiteindelijk een illegale wisseldrank om in de gedaante van Kwast en Korzel te veranderen en zo Draco te verhoren. Deze geeft echter toe niet de aanvallen te plegen. Ze komen van professor Anderling te weten wat er zich in die kamer afspeelt. Door veel speurwerk van Hermelien Griffel komen ze erachter dat er een slang (basilisk) in de Kamer blijkt te zitten, en waar de Kamer zich bevindt.

Het mysterieuze dagboek blijkt van Marten Asmodom Vilijn te zijn. Marten Asmodom Vilijn is een anagram van "Mijn Naam Is Voldemort", Voldemort heeft al op jonge leeftijd een andere naam aangenomen omdat hij niet met zijn Dreuzelvader geassocieerd wilde worden. Harry weet uiteindelijk de basilisk te verslaan met hulp van de feniks van Professor Perkamentus en het zwaard van Goderic Griffoendor, de stichter van de afdeling van Harry.

Later blijkt het vernietigde dagboek van Marten een Gruzielement te zijn.