Home » Genres » Hier en nu » - Helen Vreeswijk "Chatroom"

Helen Vreeswijk

"Chatroom"

 

 

Uit: 2007
Leeftijd: vanaf 15 jaar
ISBN13: 9789022322321
Gemiddelde verkoopprijs: € 14,95
Thema's: gevaar, drugs, internet, vriendschap, angst, ouders, vertrouwen
Recensie

Chatten, sms’en, mailen, bellen, het lijkt allemaal zo onschuldig. In Chatroom wordt het wel heel erg gevaarlijk. Drugs, uit de kleren gaan, naakt gedumpt worden en dan op internet je foto’s tegenkomen, die er altijd zullen blijven staan. Toch maar eerst even nadenken voordat je iets doet voor een webcam? Karel Spitsbaard

Samenvatting

Marcia en Floor zijn al beste vriendinnen sinds de eerste dag op de middelbare school. Marcia is een meisje dat veel om haar uiterlijk geeft maar Floor boeit het uiterlijk niet zoveel. Marcia zit ook veel op chatsites en doet gewaagde dingen voor de webcam bij jongens. Ze raadt Floor aan om ook een profiel aan te maken op een chatsite.

Floor heeft zich nog maar net aangemeld of de berichtjes stromen binnen. Vooral of ze uit de kleren wil voor de webcam, maar daar is Floor helemaal tegen! Dan opeens krijgt Floor een berichtje van een modellensite die haar wel ziet zitten. Ze vragen of ze een over een week tijd heeft voor een fotoshoot in een park. Ze vindt het helemaal geweldig en laat het haar moeder lezen. Haar moeder vindt het ook helemaal geweldig en raadt Floor aan om op zijn afspraak in te gaan. Floor schrijft een bericht terug en vertelt dat ze nog een mooie vriendin heeft die ook graag mee zou willen gaan. Floor vertelt alles aan Marcia en die is helemaal door het dolle heen! Na die fotoshoot maakten ze weer een afspraak, nu in de studio van de fotograaf, die Teunis heet. Al snel moeten ze in een bikini en al gauw vraagt de ‘fotograaf’ of ze het bovenstukje uit willen doen.  ‘Sabrina’ zegt dat een echt model ook zulk werk moet doen. Al snel heeft Marcia de kleren uit.  Floor gaat dit te ver en ze wil weg. Sabrina stelt voor om even een pauze in te lassen en iets te gaan drinken. Marcia en Floor vinden het goed, niet wetende dat er drugs in hun drinken worden gedaan. Ze worden gedrogeerd en allerlei dingen worden op de foto gezet. Uiteindelijk worden ze bij een bushalte gedumpt. Ze worden bewusteloos gevonden en onmiddellijk naar het ziekenhuis gebracht. Rob van Buren, een inspecteur van de politie, moet de zaak oplossen met nog 3 agenten. Na een lang onderzoek wordt de dader Teunis Johannes Moersel opgepakt voor zijn daden. Maar het is wel te laat, de foto’s zwerven al op het internet rond. De fotograaf krijgt in ieder geval nooit meer de kans om hetzelfde bij een ander meisje te doen.