Home » Genres » Griezel » - Stephenie Meyer "Nieuwe maan"

Stephenie Meyer

"Nieuwe maan"

Deel 2 van de Twilight Saga!!!

 

Uit: 2008
Leeftijd: vanaf 14 jaar
ISBN13: 9789047510062
Gemiddelde verkoopprijs: € 10,-
Thema's: Vampiers, weerwolven, verliefdheid

 


Recensie

Dit tweede deel van de Twilight Sage heeft alle ingredienten voor een stevig griezelverhaal. Het boek staat bol van liefdesverdriet en loyaliteitsproblemen.

Al weet Bella al lang dat zij onvoorwaardelijk voor Edward kiest, hoe moet het als hij haar plotseling in de steek laat? Hoe moet ze in haar verdriet opnieuw leren omgaan met haar vader en haar vrienden?

Het is heel knap dat veel van het verhaal onvoorspelbaar is: klassieke vampier- en weerwolfelementen worden nauwelijks gebruikt. Er wordt een nieuwe sfeer rond deze wezens verzonnen. Sommige zaken zijn moeilijk te volgen zonder het vorige deel, 'Twilight' en dat is wel eens jammer, maar stoort niet, omdat je veel uit de rest van het verhaal te weten komt. En het is duidelijk naar het vervolgdeel 'Eclipse' toegeschreven. Vlot taalgebruik. Inmiddels succesvol verfilmd. 

Samenvatting

Voor Bella Swan is slechts één ding belangrijker dan het leven zelf: Edward Cullen. Maar verliefd zijn op een vampier is nog veel gevaarlijker dan ze ooit had kunnen denken. Edward heeft Bella al eens gered uit de klauwen van een slechte vampier, maar nu hun gewaagde relatie alles wat hen lief is bedreigt, komen ze pas echt in de problemen. 
Een onweerstaanbare combinatie van romantiek en spanning met een bovennatuurlijk tintje. Gepassioneerd, meeslepend en vol verrassende wendingen. Dit adembenemende liefdesverhaal tussen een vampier en een mens houdt miljoenen mensen wereldwijd in zijn ban.