Home » Genres » Fantasy » - David Almond "Tijgerhart"

David Almond

"Tijgerhart"

 

 

Uit: 2001
Leeftijd: vanaf 13 jaar
ISBN13: 9789045100616
Gemiddelde verkoopprijs: € 9,95
Thema's: afwijzing, fantasie, vriendschap, pestenRecensie

Een moeilijk te begrijpen verhaal! Je moet echt heel veel fantasie hebben om het te begrijpen. Het speelt zich slechts in drie dagen af en verandert iemands leven volkomen.

Een jongen met een tijgerhart lijkt wel een beetje ver gezocht. Het speelt zich dan ook allemaal in het hoofd af van een jongen, die op school gepest wordt en in zijn fantasie spannende verhalen beleeft. Niet gemakkelijk om te lezen of te begrijpen. Voor de gevorderde lezer een uitdaging? Karel Spitsbaard

Samenvatting

Joe Maloney hoort niet thuis in de harde wereld van de achterbuurt waarin hij opgroeit. Hij leeft in zijn eigen wereld en voelt, ziet en hoort dingen waar anderen geen idee van hebben. Schoolgaan doet hij meer niet dan wel. Zijn enige vriendje Stany wil dat hij mee gaat rondzwerven en mee op jacht gaat, maar Joe wil dat niet. Eigenlijk is Joe nogal alleen. Maar dan komt het circus en mét het circus sluiten Joe’s dromen en de werkelijkheid op elkaar aan. Hoewel, de tijger uit Joe’s dromen is erg bedreigend. Samen met Corinna, zijn vriendinnetje uit het circus, vindt hij de kracht en de moed om tegen het tuig uit de buurt in te gaan. Hij ziet een weg voor de toekomst voor zichzelf.