Home » Genres » Sciencefiction » - Johan Harstadt "Darlah, 172 uur op de maan"

Johan Harstadt

"Darlah, 172 uur op de maan"

 

Uit: 2008
Leeftijd: 15-18
ISBN13: 9789057594366
Gemiddelde verkoopprijs: € 19,50
Thema's: Maanreizen, liefde, spanning, noodlotRecensie

Nog maar zelden las ik zo'n spannend boek!! Harstadt heeft met deze roman de prestigieuze Noorse Gouden Griffel (Brage Award) gewonnen. Het boek is bijzonder goed geschreven en vertaald. De filmrechten zijn verkocht aan Hollywood. Heerlijk spannend boek voor jong en oud.

In deze roman begint het allemaal met de onschuldige 3 pubers die later de reis naar de maan zullen winnen. Gewone pubers met alledrie hun eigen problemen en dromen, waar Mia uiteindelijk de sterkste persoonlijkheid blijkt te hebben. Zodra ze voet op de maan zetten (met 5 ervaren ruimtevaarders) gaat het echter mis. Hoewel er nog liefde opbloeit tussen twee van hen en je hoop houdt dat het allemaal goed zal komen is deze missie echt gedoemd om hartstikke te mislukken....... Halewijn Morenc

Samenvatting

Het verhaal begint in februari 2000. NASA-medewerkers hebben een gesprek over de vorige maanlanding. Op een pas ontdekte landkaart heeft een van hen gezien dat in 1974 op de maan een onderzoeksstation is gebouwd. Er was daar iets ontdekt wat maar beter direct vergeten kon worden. In 2012 organiseert NASA een wereldwijde loterij onder jongeren tussen 14 en 18 jaar. Drie van hen mogen mee naar de maan. De publiciteit levert geld op. Mia uit Oslo, Midori uit Tokyo en Antoine uit Parijs winnen de ruimtereis (172 uur) naar maanstation Darlah2. De drie pubers met heel verschillende karakters komen voor hete vuren te staan, zeker als blijkt dat er ook nog een Darlah1 bestaat. De enige mens op aarde die weet dat de reis fataal kan aflopen, is dementerend en woont in een bejaardentehuis. Hij was vroeger concierge bij NASA. Hij wil de wereld waarschuwen, maar zijn woorden worden niet begrepen... 

Het boek is bijzonder goed geschreven en vertaald. De filmrechten zijn verkocht aan Hollywood. Heerlijk spannend boek voor jong en oud.

 

Het boek is bijzonder goed geschreven en vertaald. De filmrechten zijn verkocht aan Hollywood. Heerlijk spannend boek voor jong en oud.