Home » Genres » Spanning/Avontuur » - Diana Jones "De magische mantels"

Diana Jones

"De magische mantels"

 

 

Uit: 
Leeftijd: vanaf 10 jaar
ISBN13: 9789021618067
Gemiddelde verkoopprijs: € 14,95
Thema's: vriendschap, angst, doorzettingsvermogen, verdriet, ongewenst zijn

 


Recensie

Ben jij een liefhebber van fantasie of van avonturen? Lees dan dit boek over de geschiedenis van een Magisch land Daalmark. Het lijkt een beetje op de Lord of the Rings serie en eigenlijk ook wel een beetje op Harry Potter.

Dit verhaal speelt zich ook af in een land met koningen, tovenaars en kinderen, die een strijd leveren tussen goed en kwaad.  Lees je graag over elven, hobbits, reuzen, heksen en moedige kinderen? Sla dan dit boek open en laat je meenemen in een fantastisch avontuur. Mocht je nog meer willen weten over Daalmark en de moedige kinderen, dan heb je geluk! Er zijn nog meer boeken verschenen over de oude legenden van dit magische land. Karel Spitsbaard

Samenvatting

Olbert woont met zijn 5 kinderen in Shelling, bij de rivier. Wanneer hun koning mannen komt halen om oorlog te voeren tegen de heidenen, moet hij samen met zijn oudste zoon Meeuw mee. Hij keert niet meer terug. Meeuw wel, maar hij lijkt betoverd. Ondertussen willen de dorpsbewoners niets meer weten van de kinderen: ze lijken te veel op de heidenen en worden verstoten. Ze vertrekken net op tijd met hun boot, anders hadden de dorpelingen hen vermoord. Ze varen de rivier af omdat Meeuw absoluut naar zee wil. Onderweg ontmoeten ze een magiër die Meeuw in een beeldje verandert en hen waarschuwt voor de zee. Maar ze trekken verder en ontmoeten een andere machtige magiër die wacht tot het land uiteen valt om de macht te grijpen. Gelukkig slagen de kinderen erin om hem tegen te werken. Ze blijken zelf ook onvermoede krachten te bezitten.

Dit verhaal probeert de oude legenden uit Daalmark te verklaren. Deze geschiedenis staat bol van magie en avontuur, van de strijd tussen goed en kwaad, van vrede en oorlog. De auteur heeft een eigen wereld geschapen, Daalmark, en wil nu die wereld meer diepgang geven door te vertellen over het ontstaan van de legenden in Daalmark. Al de personages uit dit verhaal komen terug in legenden die in Daalmark verteld worden. In een nawoord probeert een geleerde uit Daalmark meer informatie te geven over de personages. Voor de lezers kan het verhaal op zichzelf bestaan, een voorgeschiedenis is niet noodzakelijk. Het avontuur is spannend en magisch. Je volgt de auteur in zijn rijke fantasiewereld. Het einde blijft onverteld, maar door het nawoord van de geleerde kan je zelf wel een beeld vormen van de ultieme strijd. Een fascinerend boek voor de liefhebbers van magische verhalen in een ver verleden.